Kültérre felhelyezhető párkányoknak megannyi fajtája van, amelyek a kivitelezéstől és a felhasznált anyagok fajtáitól függően különböznek. A színterezett lemezpárkányok vaslemezből készülnek, amelyek felületét egyedi módon kezelik.

A színterezés, avagy az elektrosztatikus porfestés lényege, hogy a zsírtalanított fémtárgyakra a finom porrá őrölt és színezett műgyantát egy speciális porfestő-pisztollyal ráfújják. A statikus töltés különbségének köszönhetően a por rátapad a fémre, ezért egy egyenletes réteget képezve színezi be annak felületét. Ezt követően egy kemencében beégetik a porfestéket, így az egy műanyag bevonatot alkot a párkányon. Ennek a technikának köszönhetően a színterezett lemezpárkány igen tartós lesz, és a festék nem fog lepattogni róla.

A különleges módszerrel készülő lemezpárkánynak megvannak a maga előnyei és a hátrányai, amelyek alapján érdemes jobban megismerni a vásárlást megelőzően.

  • A lemezpárkány vaslemezből, annak meghajlításával készül. Az anyag minőségének köszönhetően ez komolyabb és tartósabb megoldás, mint a műanyag párkány.
  • Az egyszerű kivitelezésnek köszönhetően a lemezpárkány nem sokkal drágább, mint az egyszerűbb megoldás, de sokkal költséghatékonyabb, mint az alumínium.
  • A színterezés lehetőségének köszönhetően fehér és barna színben is kapható. Ezek az átlagos színválasztéknak köszönhetően harmonizálnak a nyílászárókkal, ezért remek kiegészítői az ablakoknak.
  • A lemezpárkányok igen időtállóak, több mint 15 éven keresztül tartósak, és nem igényelnek karbantartást.
  • Az elektrosztatikus festésnek köszönhetően a párkány színe is állandó, a festék nem pattogzik le, ellenáll az időjárás viszontagságainak.
  • További előnye a lemezpárkánynak, hogy egyedi lehetőségek is rejlenek benne, toldható hosszban, 5-50 cm mélységű változatban rendelhető.
  • A párkány a kivitelezésnek köszönhetően egyszerűen és gyorsan tisztán tartható.

Itt találja, kattintson!

 

 

 

Hívja szakértőnket! +36204005073