Tartozékok

A párkányok és könyöklők tartozékai és kiegészítői nélkül természetesen nem szerelhetők a termékek, ezért szenteljünk rá egy kis figyelmet!

Végzárók

A végzárók a párkányok és könyöklők végére telepített, általában műanyag záróeszközök, esztétikai funkcióik mellett fontos szerepük van például a víz elvezetésénél. Természetesen a párkányokon található végzárók pereme ezért magasabb.

Hossztoldók

Néhány esetben előfordulhat, hogy akár a könyöklő, akár a párkány hossza meghaladja a mérethatárt (általában 6m), ilyenkor hossztoldót alkalmazunk, ami gyakorlatilag egy kétoldalú duplaprofil, melybe a párkányt, könyöklőt mindkét oldalról beilleszthetjük.

Sarokösszekötők

Felépítése hasonlít a hossztoldóra, azonban itt a párkány és könyöklő sarok összeillesztése a fő feladat, a gérbe vágott elemek hézagmentes és esztétikus párosítása.

Takarólécek

Azon helyeken, ahol az ablak beépítése után nincs lehetőség (vagy szándék) a káva javítására, takaróléceket alkalmaznak. Szélessége 30-100 mm-ig terjed, vannak színes fóliával ellátott kivitelben is, ekkor színazanos lehet a (nem fehér) ablakkal is.

Párkányfogadó

A párkányfogadó az ablak részének tekinthető, a beépített ablakon már nem látható. Funkciója, hogy legyen a párkánynak, könyöklőnek olyan csatlakozási pontja az ablaktesten, ahova hézagmentesen, mm-re pontosan beilleszthető a párkány, így mind esztétikailag, mind funkcionálisan jól működhet a termék. (Hőszigetelésben, víz-zárásban van funkciója.)

Párkányhab

Rendkívül erős kötőelem, több más habbal ellentétben ez inkább ragad és köt, mint tágul. A kávára rögzített párkányt (lesúlyozás után) ez a hab teljesen fixálja.

Vízorr

A vízorr funkciója és haszna abban rejlik, esztétikai előnyei mellett, hogy a víz útját szabályozva megakadályozza a fal vizesedését.

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!

Hívja szakértőnket! +36204005073