A könyöklők megóvják az ablakok melletti területet, és gondoskodhatnak a festék és a tapéta tartósságáról. Emellett nagyon fontos funkciójuk az esztétika. Egy jó könyöklő kiválasztása sokat javít a szoba megjelenésén, ezért számunkra is sokkal üdítőbb lesz az ablakok látványa. Éppen ezért érdemes jól kihasználni a rendelkezésünkre álló teret. Íme néhány ötlet, amelyek a könyöklők felhasználásának sokszínűségét mutatják be.

A könyöklők felhasználására néhány ötlet:

Könyvespolc

A könyvekben sok fantasztikus történet található. Nem hiába szeretnek sokan olvasni, hiszen a betűk egy egészen varázslatos univerzumot alkotnak. Ezek sok otthonban szép házi könyvtárat alkotnak, ami minden szobának, minden polcnak a díszévé válik.

A könyöklőket felhasználhatjuk a könyvek tárolására is. Itt mindig könnyen hozzáférhetőek lesznek az egyes kötetek, és a díszes borítók sokban emelhetik egy-egy szoba fényét. Azonban fokozottan ügyelnünk kell rá, hogy az erős napsugárzástól óvjuk a könyveket, hiszen ennek hatására elsárgulhatnak a lapok és megfakulhat a borító.

 

Növénykert

Növényeket természetesen nem csak a párkányokon, hanem a könyöklőkön is lehelyezhetünk. Ezek rendkívül élővé, és harmonikussá teszik a szoba látványát. Emellett tudományosan bizonyított, hogy a növények közelsége jó hatással van az ember közérzetére. Pozitívan befolyásolja a kedélyállapotot, megnyugtatóan hat a látványa, a gondozásuk pedig kikapcsol a mindennapok forgatagából.

Pihenősarok

Egyes könyöklők esetében lehetőség van pihenősarok kialakítására is. Ehhez persze szükséges, hogy az adott könyöklő széles legyen, de ez sok esetben könnyen megoldható. Ha adott a megfelelő helyszín, akkor nincs is más dolgunk, mint egy kényelmes párnával kiegészíteni és már kész is lesz a pihenősarok. Itt olvashatunk vagy dolgozhatunk, a reggelt az ablakban ülve kévét szürcsölve köszönhetjük. Emellett a kis házi kedvenceinknek is remek helyszínt biztosíthatunk a pihenésre.

 

Rakodótér

A könyöklők kialakítása lehetővé teszi, hogy rajta különböző dolgokat helyezzünk el.

A szobák hangulatát egyértelműen feldobhatjuk a színes fotókkal, vagy az apró csecsebecsékkel. Ezek nem csak szép látványt biztosítanak, hanem minden alkalommal megannyi emléket juttatnak eszünkbe.

A konyhában vagy fürdőszobában is remek rakodófelület lehet a könyöklő. Ezekre apró tárolókat helyezhetünk, amelyekbe a helyiségek kötelező elemeit tehetjük. Így mindig kéznél lesz a fakanál és a vaníliás cukor, a szappan és a mosószer.

Hívja szakértőnket! +36204005073