JOLA Párkány BLOG

Hírek, érdekességek, akciók a JOLA csoport világából
PARK HOTEL BÜK – az év hotele szavazás

PARK HOTEL BÜK – az év hotele szavazás

Hatalmas büszkeség, hogy az RTL "Év Hotele" versengésben mi is képviselhetjük szeretett településünket, Büköt! Minden kedves volt és leendő vendégünket kérünk arra, hogy támogassanak bennünket a vetélkedésben, a szavazás csak fél perc 🙂 HA RÁNK SZAVAZOL 12.03-ig,...

bővebben

A beltéri könyöklők kihasználása – fűszerek az ablakpárkányon

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen módon lehet fűszernövényeket telepíteni a párkányra. Az egyszerű, nyolc lépéses folyamat végén már saját termesztésű fűszereket használhatunk fel az ételek elkészítéséhez. De milyen növényeket érdemes választani? Melyik típusok számára megfelelő környezet a párkány?

bővebben

A beltéri könyöklők kihasználása – friss fűszerek egész évben

A megfelelő fűszerezés különleges ízt varázsol minden ételnek. És még jobb, ha lehetőségünk van frissen szedett növényeket használni. Szerencsére erre nem csak azoknak van lehetősége, akik nagy konyhakerttel rendelkeznek, hiszen a fűszernövények termesztésére kiváló helyszín az ablakpárkány és a könyöklő is.

bővebben

A beltéri könyöklők kihasználása – egy kis lakberendezés

Egy-egy megerőltető munkanap, vagy az iskolában váró megpróbáltatások után igazán jól esik hazaérni, és megpihenni. Ilyenkor nagy hasznát vesszük a különlegesen nagyszerű kialakításoknak és a rendkívül kényelmes kuckóknak. Ebben lehet igazi társunk a széles könyöklő, ami a fáradt délutánok és az esős hétvégék nagyszerű helyszíne.

bővebben

Klasszicista párkányok – egy kis művészettörténet

Cikksorozatunkkal betekintést nyújtunk a művészettörténeti korszakok változatos világába. A különböző építészeti stílusokban mindig kiemelkedő szerepet kapott a párkányok kialakítása, hiszen ezek nagy mértékben befolyásolták az épületek homlokzatát. A korokon átívelő utazásunkat tovább folytatva, ma a klasszicizmus időszakába értünk.

bővebben

Építészet a copf stílus jegyében

Az építészetben mindig fontos szerepe volt a párkányoknak, amik a homlokzat díszítő és tartó elemei voltak. Ezek megjelenése nagyban befolyásolta az épületek képét, hiszen minden esetben hangsúlyosak voltak. Cikksorozatunkban korokon átívelő utazást teszünk, amelynek során megismerhetjük az egyes művészeti sajátosságokat. Mai írásunkban a 18. század utolsó évtizedeire jellemző copf stílushoz érkeztünk.

bővebben

Építészet a rokokó stílus jegyében

Cikksorozatunkban átfogó képet szeretnénk nyújtani a művészet korokon átívelő változatosságáról. Az egyes évszázadokban ugyanis nemcsak a festészet, az irodalom és a zene formálódott, hanem az építészeti szokások is. Ez pedig hatással volt a párkányok kialakítására is, ami nagyban meghatározta egy épület homlokzatának megjelenését. Mai írásunkban a rokokóról, és annak egyedi megoldásairól lesz szó.

bővebben
Hívja szakértőnket! +36204005073