A kezdő építészek, vagy az építőiparban járatlan emberek gyakran összekeverik a párkány és a könyöklő fogalmát. Bár ezeknek nagyon hasonló a megjelenése, mégis igen komoly különbség van közöttük. A párkányokat az ablakon kívülre, míg a könyöklőket belülre kell elhelyezni.

Ebből kifolyólag a két termék funkciója is igen eltérő. A párkányoknak nagyon fontos tulajdonsága, hogy az időjárás viszontagságaival szemben megvédik a nyílászárót és a homlokzatot. Ellenben a könyöklőknek inkább esztétikai funkciója van, ugyanis kevésbé érik a káros hatások.

 

Az alapanyag

Több különféle alapanyagból készült könyöklő közül választhatunk. Lehetőségünk van a fehér vagy színes fóliás kamrás- és habosított műanyag, vagy műkő könyöklők között megtalálni a legideálisabb darabot. Ezek mindegyikének megvannak a saját előnyei, amelyek megismerése lehetővé teszi a legmegfelelőbb kiválasztását.

A https://www.parkanybirodalom.hu/ blogoldalán megtalálhatja az összes lehetőség jellemzését, így pár kattintás segítségével könnyen megismerheti őket.

Esztétika és kivitelezés

Mivel a könyöklőket a beltérre helyezik fel, ezért a választás szempontjai között fontos helyet foglal el az esztétika.

Természetesen minden alapanyagnak megvan a maga szépsége, de ha egyedi megoldásra vágyunk, akkor mindenképp érdemes alaposan mérlegelni. A műanyag könyöklők egyes fajtái elérhető a fóliás változat is. Ezek remek kiegészítői lehetnek az azonos színű ablakoknak, feldobva a belső tér hangulatát. A legkülönfélébb megoldásokat teszi lehetővé a műkő, amely bár nem festhető, de anyagából adódóan széles színskálában és struktúrában gyártható.

 

Árfekvés

Természetesen a különböző könyöklőknek teljesen egyedi az árfekvése. Az ár kialakulása sok mindentől függ, ugyanis az alapanyag, a méret, a különböző szín mind befolyásolja azt. Alapvetően a műanyag az olcsóbb, a műkő pedig a drágább kivitelezés, de a pontosabb kalkuláció érdekében érdemes ajánlatot kérni az oldalunkon.

Hívja szakértőnket! +36204005073