Beltérre felhelyezhető könyöklőknek megannyi fajtája van, amelyek a kivitelezéstől és a felhasznált anyagok fajtáitól függően eltérőek.

A műkő a 18. század óta használatos a természetes kövek helyettesítésére az építőiparban, cementből és a kövek őrleményéből készül. Ennek elkészítése két módon történhet, vagy a helyszínen felhordják a felületre, vagy az üzemben található öntőformákban előre legyártják.

A műkőből készült könyöklők igazán elegáns megjelenést biztosítanak az ablakainknak, és máshoz nem hasonlítható érzetet eredményeznek. Más technológiákkal ellentétben a komolyabb hőhatásnak is ellenállnak (például tűzhely, különböző konyha eszközök), ezért különösen ajánlott a konyhaablakoknál használni.

Ennek a kivitelezésnek is megvannak a saját előnyei és hátrányai, amelyeket nem árt mérlegelni a vásárlás előtt.

  • A műkő könyöklő annak kivitelezése miatt több mint tizenöt évig maradandó, és sokkal ellenálló a különböző környezeti hatásoknak. Például a komolyabb hőhatás nem okoz gondot, ennek következtében nincs szükség a könyöklő kicserélésre vagy javítására.
  • Ez a könyöklő bár nem festhető, de széles színskálában gyártják az anyaga miatt. Ennek köszönhetően könnyen kiválasztható a szoba stílusához és az ablakhoz legjobban illő megoldás.
  • Általában 360 cm hosszúságig gyártható, mélysége pedig legfeljebb hatvan centiméter lehet. Ehhez egyedi sablont készítenek, amelynek alapján legyártják a tervezett méretet. Mivel ilyen formában előre gyártják, ezért bármilyen egyedi kérésre, tetszőleges változatban elkészíthető a könyöklő.
  • A kőnek kiváló az esztétikai értéke, gyakorlatilag éveken keresztül ugyanolyan marad, mint a vásárlás napján.
  • A műkővel könnyű természetes hatást elérni, hiszen ugyanolyan finomságú és fényes felületű lesz az eredmény, mint az eredeti kövek esetében.
  • A műkő könyöklőt nem olyan egyszerű méretre vágni, ezért később nem formázható.
  • A műkő az egyedi készítési feltételek végett drágább, mint a könnyen méretre szabható műanyag könyöklők.

 

 

Hívja szakértőnket! +36204005073