Természetesen kiváló megoldás: Kőpárkányok

Igényességet, természetességet és kifinomultságot tükröz a széles árnyalat- és alapanyagválasztékban elérhető újdonság a JOLA-nál:

Mészkő, márvány és gránit párkányok, könyöklők, burkolatok!

N

Kültérre és beltérre, könyöklőként és párkányként

N

Konyhapultra, grillpultra, medence mellé, járdaként

N

Kerítés fedlapként

Milyen előnyökkel jár a felület?

strapabíró és tartós

exkluzív és igényes

természetes és ÉMI engedéllyel rendelkezik

Miért válasszon tőlünk?

5-10 munkanapon belül szállítjuk

szakértő kollégáink a gyártóval közösen mindenben segítenek

Alapáron vízorral, él-letöréssel, front és a látszó részeken oldalsó polírral, égetett műgyantával kezelt fényezett felülettel és akár negyedíves élkerekítéssel rendelhetők

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!

Egy kis geológia, avagy milyen alapanyagok érhetőek el?

Mészkő:

Rendkívül dekoratív,  kellemes megjelenésű, népszerű, elegáns, egyben kedvező árú alapanyag. Könnyű megmunkálása, beépítése és változatos megjelenése miatt bármilyen stílusú épület vagy enteriőr dekorálására, kiegészítésére vagy akár felületképzésére alkalmas. A halvány bézstől, a sötét antracit színig a klasszikus épületektől a legmodernebb villláig elegánsan simul a környezetébe. Változatosságával lehet kedves, természetes kiegészítő vagy feltűnő dekoratív elem a lakótérben vagy az épületen.

Kül- és beltéren egyaránt jól használható, sokféle funkció betöltésére alkalmas. Párkányként és kerítés fedlapként megóvja a függőleges felületeket a csapadéktól. Könyöklőként elegánsan díszíti az enteriőrt és szépen keretezi az ablakon át besütő nap fényében fürdő virágok és növények pompáját. Burkolatként díszít, és véd. Pultként beltérben és kültéren egyaránt jól szolgál. Tipegő vagy járda alapanyagként természetesen simul a talpunk alá. Megfelelő felülettel nem csúszik, sőt nedvesen tapad. Nem melegszik át a tűző napsütésben, így nyáron akár mezítláb is hozhatunk egy frissítőt a teraszra vagy a medence mellé, ha ezt a környezettudatos alapanyagot választjuk a burkolására.

A felhasznált alapanyagok ÉMI engedéllyel rendelkeznek szerkezetépítésre, külső és beltéri járófelület és falburkolatként való felhasználásra, megfelelő méretben útépítésre.

Mészköveink időjárással szembeni ellenállását jól mutatja, hogy a minősítéshez szükséges vizsgálat 56 fagyasztási ciklust és -59 Celsius fokos fagyasztást is magában foglalt. A kövek tömör korallmészkövek, amik a Thetys ősóceán szerves üledékéből évmilliókkal ezelőtt keletkeztek. Nagy nyomáson tömörödtek. Szerkezetük ezért csodásan rejti az ősi mészvázas élőlények milliárdjainak fosszíliáit, a közéjük rakódott kristályos képleteket, zárványokat. Színük pedig az adott rétegben jelenlévő egyéb ásványi anyagoknak megfelelően (például vas, kobalt, szén) változatos. Ugyanakkor a párkányok, könyöklők, burkolatok felületében egyenetlenségek, kristályosodások, apróbb repedések megjelenhetnek és éppen természetességük miatt nincs két egyforma darab közöttük. Ezek az anyag jellegéből fakadnak, ezért egyediek, megismételhetetlenek és értékesek az abból készült termékek.

Márvány:

Metamorf kőzet. A mélyebb rétegekben, a régebbi időkben kialakult mészkő rétegek hő és nyomás hatására átalakulnak, kristályosodnak. A kalcit ragyogó, fényes szerkezetet alakít ki. Felszíne hidegen, tisztán, valahogy mégis lágyságot sugallva ragyog. A legfontosabb tulajdonsága, hogy az adott márvány összetételétől függő mértékben, de mindig átereszti a fényt. Hát itt a lehetőség, hogy egy szépen erezett, fekete-fehér színekben játszó, csillogó márvány párkány vagy pult alá fényforrást szereltessen és este sejtelmes, hangulatos fénybe vonja konyháját, fürdőjét, hálószobáját, ablakkönyöklőjét. A kifejezetten divatos megjelenésű márvány éke lehet fürdőjének, kandallójának is.

Új konyhabútora két szintje között ideális méretű 60*30 cm-es természetes márvány burkolólapok, fehér, keskeny fugával, felülről egy diszkrét ledsorral megvilágítva. Hmmmm….Ilyen álomkonyhában csak álomfogások készülhetnek.

Könyöklőként szépen villan ki függönyei közül. Azt üzeni, itt minden apró részletre gondosan figyel a ház asszonya, ura.

A mészkő és márvány ellensége a savas közeg. Kérjük erre fordítson figyelmet!

Gránit:

Vulkánikus kőzet, rendkívül ellenálló. Nem árt neki az időjárás, a fizikai behatás, a sav, a karcolás.

Pultként a leginkább ezt az anyagot javasoljuk. Kemény, erős és elegáns. Formázása, feldolgozása a legnehezebb minden természetes köveink közül, de a végeredmény megéri a rászánt energiát. Olyan családi házakba, lakásokba ajánljuk elsősorban, ahol az építtető, a tulajdonos, a család generációkra szóló változatlanságban, örök értékekben hisz. Használhatja bárhol, ahol nagyfokú fizikai behatás érheti a felületet, ahol extrém a napfénynek való kitettség, ahol gyakori és erős a hőhatás. A gránit, sértetlen és szilárd marad, mint a gránit!

Persze azért ennek a felületnek sem használ ha kalapáljuk, de egy kis vasárnapi húsklopfolás a vágódeszkán meg sem kottyan majd a gránit konyhapultnak. A zöldségeket is nyugodtan felvághatjuk a kerti grill mellett kialakított gránit munkaasztalon. Sőt az álmos reggelen kiömlött kávé is nyomtalanul letörölhető.

Szürke árnyalatban elérhető.

Ízelítő valódi kőpárkányainkból:

A teljes választékról és lehetőségekről érdeklődjön szaküzleteink egyikében, vagy kérjen árajánlatot online!

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!

Hívja szakértőnket! +36204005073